KEI breekt record na tien minuten

Al tien minuten na opening van de KEI-week is het record aantal inschrijvingen uit 2010 gebroken. Meer dan 4378 studenten schreven zich in voor de introductieweek van RUG en Hanze.

‘Dit is natuurlijk waar je op hoopt’, zegt Jan Remmelt Faber, voorzitter van het KEI-bestuur dit jaar. Hij is gewapend met een portofoon, een oortje en een calamiteitenplan. ‘Mocht er iets misgaan, dan weet ik altijd wat ik moet doen’, lacht hij.

thumb-keiinschrijving Maar op zo’n groot succes van de KEI-week had het bestuur niet gerekend. ‘Om 10 uur ging de inschrijvingsbalie open en niet lang daarna braken we het record. We verwachten sowieso nog 600 mensen’, vertelt Faber.

De populariteit van de introductieweek levert problemen op voor het bestuur. ‘We hebben 4833 gevulde tasjes voor de KEI-lopers, maar dat zou best eens te weinig kunnen zijn’, vertelt Faber. ‘Daarom hebben we vorige week nog extra bonnen- en programmaboekjes laten bijmaken. Zo kunnen de eerstejaars toch meedoen.’

De grote groep studenten heeft geen gevolg voor het programma. ‘Al onze activiteiten kunnen de grote aantallen aan’, zegt Faber.

De afschaffing van het leenstelsel is mogelijk de reden voor de grote opkomst. Ook in andere studentensteden is het aantal deelnemers aan de introductieweek hoger dan normaal.

 

 

 

12-08-2013