Kirsten sleept alle prijzen binnen

Kirsten van Teijn heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen. Ze stak met kop en schouders boven haar concurrenten uit.

kirsten finaleVolgens de jury hoorde de finale van deze 27e editie thuis tussen de beste cabaret festivals van Nederland en was het niveau van de deelnemers ongekend hoog.

Van Teijn moest het opnemen tegen de bij het publiek populaire Wolter Weulink en de jonge, nog wat naieve Tom Lash. Weulink studeerde vorig jaar af aan het conservatorium, Lash komt net van de middelbare school en Van Teijn studeert dit jaar af aan de Koningstheateracademie.

Met ‘Heilloos’ sleepte ze alle prijzen binnen: die van de jury, van het publiek en ook nog eens de persoonlijkheidsprijs. Heilloos gaat over waar je vandaan komt en waar je je heil vindt. In haar geval is dat het Noord-Hollandse dorpje Heiloo.

Volgens de jury schakelt ze moeiteloos over van hysterie naar kwetsbaarheid en van een klassieke schoonheid naar een lomp wijf. Een wervelwind aan emoties, goed in platte grappen.

 

schouwburg

De finale in de Stadsschouwburg, gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal, was uitverkocht.  De zaal zat propvol.

De komende maanden gaan de drie finalisten op tournee. Een aanrader, zegt Rim. Maar …..’Hopelijk gaat de prijs van de tickets wel wat omlaag, want bij 22,50 euro voor een eersterangs kaartje is ‘t de vraag hoe veel studenten vooraan zitten.’

 

 

 

 

16-11-2013