Knickerbockers toch beter dan Forward

Een titanenstrijd dinsdag tussen de voetballers van Knickerbockers en Forward besliste de vraag: welke studentenvoetclub is het beste? Het fust bier ging naar de Knickerbockers.

De Knickerbockers spelen hun wedstrijden op zaterdag. Forward doet dat op zondag. En dus komen ze elkaar in de competitie nooit tegen. Tot dinsdag dus.

Knickerbockervoorzitter Kasper Hiddema is vooraf een beetje zenuwachtig. ‘Heren 1 is al enkele weken aan het trainen en maakt een goede kans’, zegt hij, terwijl hij alvast enkele biertjes achterover tikt. Hij gokt op 2-0 winst. ‘We hopen dat het dit jaar goed gaat, zodat we de wedstrijd in de toekomst kunnen blijven spelen.’

The Knickerbockers

Ook penningmeester Gerben Jansen heeft er vertrouwen in. ‘We hopen op een mooie pot. Ik gok dat we met 3-1 winnen.’

Bij de concurrenten van Forward is het vertrouwen minder groot. Wedstrijdsecretaris André Rutjens van Forward twijfelt. ‘Wie het meeste kans maakt is moeilijk te zeggen. Maar Forward heeft een goeie voorbereiding achter de rug.’

Strijden

Als de wedstrijd losbarst, blijkt dat André gelijk heeft. ‘Goed zo jongen, strijden!’ wordt er vanaf de kant geschreeuwd. De eerste kansen zijn weliswaar voor Forward en gedurende de eerste helft gaan beide teams gelijk op, maar dan scoort Menno Belsma van de Knickerbockers. En nog eens. Met 2-0 gaan de voetballers in zwart-blauw tenue de rust in.

Opwarming van Forward

Na de pauze voelt Forward de druk. De sfeer is grimmiger en er worden meer overtredingen gemaakt. Geschreeuw van supporters en getrommel moet de voetballers naar de overwinning helpen. Maar pas vlak voor het eindsignaal weet Michael Breukelman de bal een keer over de lijn te krijgen. En dat is niet genoeg.

Na afloop komt de verliezende partij bij de winnende op bezoek en biedt een fust bier aan. ‘We hebben geen voorzorgsmaatregelen getroffen, hopelijk gaan ze geen spullen van ons jatten’, zegt Gerben.

 

21-08-2013