Kritiek op Zwarte Piet in Harmoniegebouw

Er is toch kritiek op de universitaire sinterklaasviering in het Harmoniegebouw. Docent journalistiek Chris Peters vindt dat de universiteit een kans laat liggen om zich te mengen in het maatschappelijk debat.

Peters schreef dit deze week in een open brief in de Volkskrant. Hij stuurde ook een mail naar de Faculteit Letteren, waarin hij schrijft dat hij bezorgd is over de traditionele Zwarte Piet bij het feest in het Harmoniegebouw, vorige week.

Volgens hem was het beter geweest als universiteiten de zwartepieten discussie gezien hadden als een kans om zelf creatief om te gaan met de sinterklaasvieringen. Door ‘geen stelling te nemen’ en het feest te vieren met traditionele pieten, geven de universiteiten een verkeerd signaal af.

Letterendecaan Gerry Wakker laat weten dat er volgend jaar met het personeel zal worden overlegd over de vorm van het sinterklaarsfeest. Daarbij wordt rekening gehouden met internationale waarden en normen. Dit jaar was de organisatie in handen van de rechtenfaculteit, volgend jaar is letteren aan de beurt.  

05-12-2014