Kunststipendium gered

Cultureel Studentencentrum Usva en HanzeCAST, de culturele voorziening van de Hanzehogeschool, hebben het Kunststipendium gered. De twee hebben 2000 euro bij elkaar weten te krijgen om de prijs voor het beste plan voor een kunstproject in leven te houden.

De prijs werd voorheen door de RUG georganiseerd. De universiteit trok er ieder jaar 5000 euro voor uit, maar besloot daar vanwege bezuinigen mee te stoppen. ‘We vinden het belangrijk dat studenten de kans krijgen kunstprojecten te realiseren, daarom hebben we de handen ineen geslagen’, laat een woordvoerder van Usva weten.

Het geld voor de prijs komt nu uit de kast van Usva, HanzeCAST en een fonds van de Kunstraad. Dit jaar kunnen niet alleen RUG-studenten meedingen naar de prijs, maar mogen ook Hanzestudenten meedoen. Iedere student kan zijn of haar kunstidee inzenden. Een professionele jury bepaalt uiteindelijk wie de kans krijgt z’n idee te presenteren tijdens de finale op 28 mei in het Usva-theater.

Eerdere inzendingen varieerden van theaterstukken en filmproducties tot levensghrote standbeelden en fotocollages. In 2011 won openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren. Vorig jaar was Singing Night de winnaar.

zienemaan en sterren

07-03-2013