Lange rij voor de KEI

De KEI stevent opnieuw af op een recordaantal deelnemers. De rij voor de inschrijvingen staat van de UB tot aan het beeld van Aletta Jacobs.

‘Oh my God! Is dit de rij?’ Achterin de rij wordt flink gemopperd door de KEI-lopers. Ze staan in de brandende zon te wachten tot ze hun E-ticket mogen inwisselen, een bandje krijgen en aan de introductieweek kunnen beginnen.

Heel druk

‘Het is gewoon heel druk. De KEI is blijkbaar een groot succes’, verklaart een van de bestuursleden van de introductieweek. De aankomende eerstejaars die zich al online bij de KEI-organisatie hadden aangemeld moeten ongeveer een half uur wachten. De deelnemers die zich nog helemaal niet hebben gemeld, staan echter maar tien minuten in de rij.

‘Een beetje vreemd’, zegt een jongen achterin. ‘De rij is best heftig. Ik heb nog geprobeerd ertussen in te sneaken, maar dat werd niet gewaardeerd.’ Twee meiden hebben meer geluk. ‘Ssst, we staan hier nog maar vijf minuten. We zijn voorgedrongen. Niet verder vertellen.’

Hoeveel KEI-lopers zich tot nu toe hebben ingeschreven wil de organisatie nog niet zeggen. Maar de kans is groot dat het bezoekersrecord opnieuw wordt gebroken.

KEI1

11-08-2014