‘Leenstelsel schrikt student niet af’

Ondanks de invoering van het leenstelsel blijft het aantal inschrijvingen van nieuwe studenten groeien, stelt PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis.

Mohandis debatteerde donderdagavond in de Usva over de effecten van het leenstelsel. ‘Het aantal aanmeldingen van gemotiveerde studenten blijft stijgen en is zeker niet minder geworden sinds de invoering van het leenstelsel’, zei hij.

Om wat voor aantallen het precies gaat, wist de PvdA’er niet te zeggen. ‘Harde cijfers zijn er nog niet, maar die verwacht ik wanneer de begroting naar de Kamer komt’, aldus Mohandis.

Nacht van de student

Het debat was onderdeel van de eerste editie van de Nacht van de student, een avond met muziek, cabaret en debatten, georganiseerd door de Usva en Studium Generale Groningen.

Rector magnificus Elmer Sterken beet het spits af door de discussie aan te gaan met Daan Brandenbarg, lid van protestbeweging ReThink RUG en de Nieuwe Universiteit. In het tweede debat bonden Mohandis en Esmée Gemke van SOG de strijd met elkaar aan.

Tijdens de debatten konden studenten inhoudelijk meediscussiëren over hun eigen toekomst. Naast leden van universiteitsraad en de organisatie trok de eerste Nacht van de student weinig geïnteresseerden.

11-09-2015