Letteren wil werk en studie combineren

Letteren wil bij een aantal opleidingen een duaal traject aanbieden. Zo krijgt een student na zijn master nog extra werkervaring.

Studenten kunst, cultuur en media, kunstgeschiedenis, archeologie en geschiedenis kunnen straks na hun master een half jaar betaald stage gaan lopen bij bedrijven en instellingen in het netwerk van de universiteit. Een voorstel hierover van het faculteitsbestuur wordt binnenkort voorgelegd aan de afdeling juridische zaken (AJBZ) van de RUG. ‘Dan moet je bijvoorbeeld denken aan studenten kunstgeschiedenis die ervaring op kunnen doen als conservator’, zegt vice decaan Dirk-Jan Wolffram. ‘Hierdoor kunnen studenten beter aansluiting vinden op de arbeidsmarkt.’

Bijscholen

Niet alleen doen studenten werkervaring op, de medewerkers van bedrijven en musea kunnen zich ook laten bijscholen. Hoe het traject er precies uit komt te zien, is nog niet zeker. Zo’n extra half jaar kost namelijk ook extra collegegeld voor de studenten. Daarvoor hoopt letteren nog compensatie te vinden, zodat de studenten niet op extra kosten worden gejaagd. De stagevergoeding zou die kosten kunnen dekken.

02-12-2013