Letterenbieb bomvol tijdens tentamens

Studenten klagen steen en been over de drukte in de voormalige Letterenbibliotheek, zegt studentenpartij Letteren Vooruit. ‘Er is geen fatsoenlijke studieplek meer te vinden.’

‘Het is hopeloos. Tijdens het studeren komt er bijna elke minuut iemand langslopen die wanhopig zoekt naar een plek. Dat is echt heel storend tijdens het leren’, klaagde een van de studenten bij Letteren Vooruit. Volgens de partij is de maat vol, en moet er snel worden gezocht naar een oplossing.

Letteren Vooruit heeft daarom een meldpunt opgericht om in kaart te brengen op welke dagen en welke momenten de studiebunker vol zit. Door de Universiteitsbibliotheek (UB) wordt de voormalige bieb in het Harmoniegebouw juist aangewezen als alternatief voor de overvolle UB tijdens de tentamenweken. Maar volgens Letteren Vooruit zijn alle 550 studieplekken constant bezet.

Meldpunt

‘Met de data die uit het meldpunt voortkomen, willen we werken aan een structurele oplossing’, aldus de partij. Later dit jaar komt Letteren Vooruit met voorstellen om het probleem aan te pakken.

Onlangs werd besloten de zalen in de voormalige Letterenbibliotheek ook in het weekend te openen. Studenten kunnen er van 8 uur ’s ochtends tot middernacht terecht.

De fractie van Letteren Vooruit

13-01-2016