Lintje voor bode Bert Kamstra

RUG-bode Bert Kamstra kreeg vrijdagochtend een lintje opgespeld van de Groningse burgemeester. Op voordracht van de RUG werd de conciërge benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

‘Bode Bert’ werkt sinds jaar en dag als bode in het Academiegebouw. ‘Kamstra is een uitzonderlijk betrouwbare, behulpzame, toeschietelijke en ervaren kracht in deze dienst’, aldus de RUG in een persbericht. ‘Zijn klantgerichte houding, rustige uitstraling, daadkracht en kennis dragen in wezenlijke mate bij aan het functioneren van de dienst.’

De bode staat altijd klaar voor bezoekers en collega’s, letterlijk dag en nacht, klinkt het uit de loftrompet van de universiteit. Maar Kamstra heeft zijn onderscheiding niet alleen te danken aan zijn inzet voor de RUG. Hij is een echte duizendpoot, die bijvoorbeeld ook al bijna dertig jaar actief is als voetbalarbiter en scheidsrechtertrainer, en voetbaltoernooien en pedellendagen organiseert. Kamstra neemt zelfs de jaarlijkse organisatie van de kranslegging door de rector magnificus op 4 mei voor zijn rekening.

Naast Bert Kamstra kregen vrijdagochtend ook twee andere RUG-medewerkers een lintje opgespeld. Peter Barthel, hoogleraar astrofysica van actieve melkwegstelsels, en Roelien Bastiaanse, hoogleraar neurolinguïstiek, werden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Het universiteitsbestuur laat weten ‘bijzonder verheugd’ te zijn met de toekenning van de koninklijke onderscheidingen voor Barthel, Bastiaanse en Kamstra. ‘Het College van Bestuur hecht hieraan veel waarde en beschouwt het als een blijk van bijzondere waardering voor deze drie medewerkers’, aldus rector magnificus Elmer Sterken. ‘Namens het CvB wil ik hen hartelijk feliciteren.’

24-04-2015