Lintjes voor RUG-medewerkers

De lintjesregen daalt ook neer op de RUG. Twee medewerkers van de universiteit ontvangen vandaag een Koninklijke Onderscheiding.

Wim Klein Haneveld, hoogleraar Stochastisch Programmeren bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, en hoogleraar Experimentele vaste stof fysica Petra Rudolf worden benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Klein Haneveld wordt gezien als pionier op zijn vakgebied en reist de wereld af om zijn nieuwste onderzoeksresultaten te presenteren. Hij is medeoprichter van het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde (LNMB), een samenwerkingsverband tussen alle Operations Research onderzoeksgroepen in Nederland. Als vicedecaan van de faculteit heeft Klein Haneveld zich actief ingezet bij de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s, onder andere voor de opleidingen Technische Bedrijfswetenschappen en Technische Bedrijfskunde.

Petra Rudolf is sinds maart 2003 hoogleraar Experimentele vaste stof fysica bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is hoofd van de Groep Oppervlakken en Dunne Lagen. Het onderzoek van Rudolf richt zich op bijzondere vormen van koolstof en hun wisselwerking met metalen, met daarnaast haar spectaculaire werk met elektronica en machines op moleculaire schaal. Hiervoor werd Rudolf met haar onderzoeksgroep één van de winnaars van de Descartes-prijs – de belangrijksteonderzoeksprijs van de Europese Unie. Rudolf is niet alleen wereldwijd erkend om haar onderzoek maar ook om haar niet aflatende inspanningen om vrouwen in de fysica te promoten.

 

 

26-04-2013