Maandag 10 november

Vandaag op de uni
laatste update 11:14

Huh, geen mist vandaag? Nee, maar wel 11 graden en bewolkt. Best te doen.

Schakende studenten uit China, Japan, Mexico, Koeweit, Oeganda en twintig andere landen komen eind december naar onze stad voor het Schaakfestival Groningen. Grootmeesters en andere titelhouders hebben hun agenda vrij gemaakt voor een spannende pot in het Sportcentrum op Zernike. Favoriet is de jonge Chinees Yanghi Yu die vorige jaar met het Chinese team de Olympiade won. Hij krijgt concurrentie van meervoudig toernooiwinnaar Zaven Andrasian en de Rus Rakhmanov. De Nederlandse eer wordt verdedigd door onder andere de Groningers Sergei Tiviakov, Sipke Ernst en Jan Werle.
Het festival staat – zoals alles dit jaar – in het teken van het lustrum van de RUG. De universiteit heeft 32.000 euro bijgedragen aan het Schaakfestival.

Studenten moeten meer ervaring opdoen in het buitenland, vindt het universiteitsbestuur. Te weinig studenten nemen de stap om een stage of semester in het buitenland te doen. Nou, dit is je kans. Eind november is de Buitenlandbeurs in Utrecht, voor studenten die de grens over willen.

Ah gossie, een Amsterdamse student heeft een protestliedje geschreven tegen het aankomende leenstelsel. Met het nummer ‘Met een schuld tot mijn pensioen’ wil hij ongeïnteresseerde medestudenten wakker schudden. Een beetje laat, maar wel ouderwets vermakelijk.
[vsw id=”lr5wX7KMONQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

10-11-2014