Maandag 12 januari

Vandaag op de uni
laatste update 14:20

Beetje regen, beetje wind en ongeveer negen graden. Het lijkt wel herfst.

De Groningse huisbaas Wim Bulten is in opspraak geraakt. Hij heeft klappen uitgedeeld bij een vechtpartij tijdens het Leekster Voetbalgala, meldt RTV Noord. Bulten is voorzitter van de club Pelikaan S. De club de hele avond uitgefloten, en het publiek schreeuwde ‘Bulten zwaai eens met je geld’. Volgens RTV Noord is op videobeelden duidelijk te zien dat Bulten tijdens de vechtpartij – die op de spreekkoren volgde – vol uithaalt. Maar Bulten ontkent. ‘Ik heb niks gedaan.’

Op 29 januari is weer de docent van het jaar verkiezing. De genomineerden geven dan elk een kort college van 10 minuten, waarna de jury de winnaars bekendmaakt van de Publiekprijs en Webprijs. De beste docent gaat ervandoor met een bedrag van 7500 euro en mag een onderwijsmodule ontwikkelen voor het Honours College.

De verkiezing wordt gehouden in de Aula van het Academiegebouw, maar is ook online live te volgen.

Groningen maakt zich klaar voor Eurosonic en Noorderslag. En Grunnsonic niet te vergeten – natuurlijk. Busbedrijf Q-link doet ook mee. Op vrijdagmiddag 16 januari treden zes muzikanten op in verschillende stadsbussen.

Zanger, gitarist en songwriter Martyn Ell speelt vanaf 15 uur in lijn 11. In lijn 15 naar Zernike zijn op twee ritten twee verschillende bands aanwezig. Tijdens de eerste rit zijn dat muzikanten van Oes, en tijdens de tweede het duo The Given Horse.

Studentenbond LSVb overhandigt morgen 28.000 handtekeningen tegen het leenstelsel aan de Eerste Kamer. Zou het helpen?

12-01-2015