Maandag 12 mei

Vandaag op de uni
laatste update 11:49

Doe je regenlaarzen aan, stamp in de plassen, zing een lied in de regen. Maak er iets van, want het wordt niet droog vandaag.

Studenten en medewerkers moeten voorkomen dat onderwijsbestuurders uit de bocht vliegen, vindt onderwijsminister Bussemaker. Daar gaat ze iets aan doen: medezeggenschap krijgt meer bevoegdheden (medewat? Lees het hier). Ze mogen straks advies (nou, nou) geven als er nieuwe bestuurders worden aangenomen. Besturen bestaat namelijk nog te veel uit ‘middelbare mannen in grijze pakken’ die elkaar ‘klonen’, vindt ze, en daar moet iets aan gedaan worden.

Nog drie dagen en dan barst het lustrumfeest los. De straten hangen al vol met posters en banieren. Ken je het lustrumlied al uit je hoofd?

Zes onderzoekers van de RUG hebben grote onderzoekssubsidies gekregen van de Nederlandse Organisatie voor wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Professor Siewert Jan Marrink  en Adriaan Minnaard sleepten allebei een TOP-subsidie van 780.000 euro binnen. Professor Egbert Boekema en professor Syuzanna Harutyunyan ontvangen allebei een ECHO-subsidie van 260.000 euro. Anna Hirsch en professor Lubbert Dijkhuizen krijgen ook een ECHO-subsidie, die ze samen delen.

Eerdere afleveringen:
Vrijdag 2 mei
Dinsdag 6 mei
Woensdag 7 mei
Donderdag 8 mei
Vrijdag 9 mei

12-05-2014