Maandag 13 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 10:54

Mistig en nat vandaag. Maar met maximaal 19 graden niet koud.

Nepwetenschapper Diederik Stapel, kent u hem nog? Pijnlijk, he? De fraudeprof is volgens De Telegraaf opnieuw betrapt op liegen en bedriegen. Op het Amerikaanse Retraction Watch – dat bericht over wetenschapsfraude – mengde hij zich onder twee valse namen in een discussie over zijn vertrek als gastdocent bij de Fontys Academy in Tilburg. Stapel probeerde zo een positieve draai aan zijn vertrek te geven. De nepwetenschapper heeft opnieuw toegegeven dat hij de boel bedonderde, maar is zich weer van geen kwaad bewust. ‘Ik geloof dat ik het recht heb om mezelf te verdedigen tegen geschreeuw en geschop’, zei hij tegen Omroep Brabant.

Weet jij binnen drie minuten de uitgang te vinden als er brand is in je studentenhuis? Dat is namelijk de tijd die het kost voor je woning vol giftige rook staat een je geen hand meer voor ogen ziet. De brandweer is een campagne begonnen om iedereen daarvan bewust te maken.

Staatssecretaris Sander Dekker stelt vanaf volgend jaar structureel vijftig miljoen euro beschikbaar voor onderzoekers van universiteiten, hogescholen en publieke kennisinstellingen die Europese onderzoeksubsidies binnenhalen. Hij hoopt dat de instellingen op die manier nog meer Europees geld binnenhalen.

13-10-2014