Maandag 14 april

Vandaag op de uni
laatste update 14:32

Treurige buien vandaag. En met 11 graden is het best fris. Maar gelukkig laat ook de zon zich af en toe zien.

De gemeenteraad wil de wildgroei aan studentenwoningen tegengaan. In Groningen geldt een 15 procentsnorm, die zegt dat in een straat niet meer dan vijftien procent van de woningen bestemt mag zijn voor studentenkamers. De regel wordt echter massaal ontweken door woningen te splitsen in kleine appartementen, waardoor zelfstandige woningen voor studenten ontstaan die niet als kamers worden gezien. 

De raad wil het bouwkundig splitsen van huizen voortaan echter alleen nog toestaan na toestemming van de gemeente. Woensdag om 20 uur vergaderen ze erover. Live te volgen via een webcam.

Wow, we hebben vandaag precies 1900 likes! Bedankt allemaal! Help ons naar de 2000 en we verloten een prijs.

De Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) heeft definitief goedkeuring verleend voor de start van het nieuwe University College. Daarmee heeft de RUG vanaf september tien faculteiten.

De Groningse oud-decaan Ed Noort gaat van commissie naar commissie. Onderzocht hij enkele maanden geleden nog de zaak Stapel, bekeek hij onlangs de belangenverstrengeling bij tandheelkunde, nu neemt hij plaats in de commissie die onderzoek doet naar de toekomst theologie- en religiestudies.

Vandaag begint de sloop van de oude sociëteit van Vindicat. Het is helaas minder spectaculair dan we hadden gehoopt. Geen sloopkogel of dynamiet. Het gebouw wordt stukje voor stukje van binnenuit afgebroken. De sloop gaat weken duren.

Een 23-jarige Groninger is in de nacht van zondag op maandag mishandeld. Hij werd aangesproken door twee mannen die zich voordeden als agenten, toen hij met een vriend door de Battengang liep. Ze grepen ze allebei bij de keel, vroegen om geld en sloegen het duo met de hoofden tegen elkaar toen een andere persoon de steeg in kwam lopen.

Beetje jammer. De organisatie van de BAZES, de benefietactie van de grote studentenverenigingen, komt nu pas met het bericht dat ze op 27 maart tijdens een veiling in Bernlef 1600 euro hebben opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis.

Eerdere afleveringen:
Donderdag
Vrijdag

14-04-2014