maandag 16 juni

Vandaag op de uni
laatste update 13:29

Bewolkt en maar 20 graden. Perfect weer om je op je tentamens of werk te concentreren. Maar zorg wel dat je om 6 uur voor de tv zit, dan is de eerste wedstrijd van Duitsland.

Buitenlandse studenten die de cursus Nederlands volgen, gaan vrijdag op de koffie bij Groningse senioren in het Heymanscentrum. Tijdens een potje Scrabble kletsen  ze gezellig over hoe het vroeger was. Op die manier leren de studenten de taal en zijn de ouderen een middagje niet eenzaam.

Het was een geweldig feest zaterdag. Maar wie ruimt nu de troep op? De gemeente in elk geval niet, want Stadsbeheer is net begonnen aan een driedaagse staking. Joost Marsman, dat doosje rechts is van jou. Serieus, je naam staat erop.
Troep

Het lustrumeindfeest heeft een paar mensen ook wat hoofdpijn bezorgd. Kun je je die ondernemers nog herinneren die boos waren dat ze hun terras eerder moesten sluiten vanwege het feest? Die zijn naar de politiek gestapt. De Stadspartij en het CDA willen nu een spoeddebat over de kwestie. Ook de winkeliers in de Zwanestraat hebben een kater overgehouden aan het lustrum.

Een paar tweedejaars studenten Technische Bedrijfskunde hebben de presentatie van hun practicumproef voor het vak Biologische Systemen creatief aangepakt. Met een gedicht. Hoogleraar Marc van der Maarel was zo aardig om ‘m naar ons door te sturen.
gedicht

Vrijdag 13 juni
Donderdag
12 juni
Woensdag 11 juni
Dinsdag
10 juni
Vrijdag
6 juni

16-06-2014