Maandag 18 augustus

Vandaag op de uni
laatste update 11:50

Blijf vooral binnen. Gordijnen dicht, Netflix aan. Of ga een uurtje achter je lichttherapielamp zitten. Want buiten is het somber, koud en nat. Max 16 graden en regen, regen, regen.

De winkeliers van Paddepoel balen van de gemeente, aldus Dagblad van het Noorden. Die ontmoedigt studenten om via de Zonnelaan naar Zernike te crossen. Met als gevolg dat ze niet meer bij het winkelcentrum stoppen voor een broodje. En daardoor maken de winkeliers minder omzet.
Morgen gaat de winkeliersvereniging een actieplan verzinnen. Vorig jaar waren de ondernemers om dezelfde reden boos, maar toen bleek uit fietstellingen dat het aantal fietsers op de Zonnelaan juist was toegenomen.

In het bestuursgebouw zitten ze aan de slagroomtaart, omdat de RUG is gestegen in de top 100 van de Shanghai ranking. Lekker hoor.

Een Utrechtse studente geneeskunde overleefde het ongeluk met een veerboot in Indonesië, door in het water te springen en in acht uur naar een onbewoond vulkanisch eiland te zwemmen. Daar werd ze de volgende dag gered door een toeristenschip.
Studente Els Visser is nu aan het herstellen in een hotel in Bima, en vertelt vandaag haar verhaal in De Telegraaf.

En dan zijn er nog de studenten van floorbalvereniging Face Off. De eerste teams van heren en dames  vertrekken vandaag naar Polen voor de Europese Floorbal Cup Kwalificaties. Ze gaan er spelen tegen Engeland, Frankrijk, Italië en Hongarije.
Wedstrijden kun je live volgen op YouTube. En als je niet weet wat floorbal is? Kijk eens bij de Aclo!

18-08-2014