Maandag 19 januari

Vandaag op de uni
laatste update 12:25

Met 2 graden is het best fris vandaag, en het is nog een beetje mistig ook. Heel misschien gaan we nog wat natte sneeuw zien vanmiddag.

We hebben vorige week aan Starbucks gevraagd hoe de nieuwe vestiging in de UB eruit gaat zien en wat ze precies van plan zijn. Kunnen ze misschien iets vertellen over de broodjes en koffie die ze er gaan verkopen? Maar ondanks dat de posters met logo’s inmiddels op de ramen hangen, wil de Amerikaanse koffieketen nog steeds niet toegeven dat ze in de UB trekken. 

‘Wij kunnen bevestigen dat Starbucks altijd kijkt naar de mogelijkheden om verantwoordelijk verder te groeien in Nederland via de opening van eigen vestigingen, vestigingen van licensed partners en vestigingen in het reiskanaal. Momenteel hebben we hier echter geen verder nieuws over te delen’, was de reactie die we kregen van het PR-bureau. ‘Natuurlijk houden we je graag op de hoogte van verder nieuws.’ Ja, ja.

Sophie Souwer van studentenroeivereniging Gyas is afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen geworden bij het indoorroeien. De beste roeiers van Nederland kwamen in Amsterdam bij elkaar voor een krachtmeting op de ergometer. Souwer won de competitie in het belangrijkste veld, de Dames Senioren A.

Een groep van 21 studentenorganisaties heeft een brandbrief rondgestuurd over de toekomst van meerjarige masters. Ze zijn bang dat door het leenstelsel niemand meer de tweejarige medische master, research masters of masters van bètastudies wil volgen. Hetzelfde geldt voor de lerarenopleiding, die ook een extra jaar duurt. Willen studenten nog wel aan zo’n studie beginnen als de basisbeurs wordt vervangen door een lening? De studentenorganisaties vrezen van niet.

19-01-2015