Maandag 19 mei

Vandaag op de uni
laatste update 15:06

Zon, zon en morgen nog meer zon. Heerlijk!

Zes mensen moesten donderdagavond na het gala naar de dokterspost. Ze hadden te veel gedronken. Veel? ‘Nee’, zegt locatiemanager Anja Drent. ‘Er waren 10.000 mensen daar, hoorde ik. Dan hebben ze het heel goed geregeld daar.’

Een fittie in de studentenpolitiek? De discussie over het weren van hbo’ers uit de UB ligt blijkbaar gevoelig. Op de avond dat student Thomas Wassenberg zijn opinieartikel erover naar de UK stuurde, werd hij telefonisch op zijn vingers getikt door de SOG. Iemand uit zijn ‘vertrouwde kring’ had zijn artikel gelekt. De kandidaat-voorzitter hing direct aan de telefoon: ze wilde niet vergeleken worden met Erdogan. Lees het stuk hier. Vandaag is overigens de laatste dag dat je kunt stemmen!

De RUG moet zich weer bewijzen vandaag en morgen. De mensen van accreditatieorganisatie NVAO zijn op bezoek voor een controle. Vorig jaar kreeg de universiteit een voorlopige voldoende, een pijnlijk oordeel. De RUG heeft sindsdien hard gewerkt om de boel te repareren. Maar was het voldoende ? Zo niet, dan verliest de RUG z’n keurmerk.

FC Groningen heeft flink gescoord, maar ‘onze’ roeier Rogier Blink ook. De Gyas-roeier won samen met Mitchel Steenman in Duitsland opnieuw bij de Internationale Wedau Regatta in Duisburg.

Tijdens de Nacht van de Fooi afgelopen zaterdag hebben horecazaken in studentensteden, waaronder Groningen, 75.000 euro opgehaald voor het goede doel. 521 kroegen en restaurants deden mee. De opbrengst gaat naar vijf projecten in Afrika en Zuid-Amerika.

Maandag 12 mei
Dinsdag 13 mei
Woensdag 14 mei
Donderdag 15 mei
Vrijdag 16 mei

19-05-2014