Maandag 22 september

Vandaag op de uni
laatste update 10:05

Beetje regen, beetje zon en ‘maar’ 17 graden. Aan het eind van de week wordt het weer mooier.

Miep-miep-zoefffff. Zag je dat? Dat was het nieuwe draadloze internet netwerk in de UB. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) voert een test uit op de vierde verdieping van de Universiteitsbibliotheek met supersnel internet, dat wel tien tot twintig keer sneller is dan het oude netwerk.
Nou ja, theoretisch dan. Om van het supersnelle internet gebruik te kunnen maken moet je laptop, tablet of smartphone wel overweg kunnen met de nieuwe draadloze standaard 802.11ac. En dat zijn er op dit moment nog erg weinig.

Wel eens je stalen ros onder het hoofdstation geparkeerd? Lastig hè? Iedere ochtend is het weer zoeken naar een plekje. ROOD, de jongeren van de SP, zijn het zat. ‘Een deel van de fietsers kan zijn of haar fiets in het weekend nergens kwijt. En als je je fiets buiten het rek zet, wordt die weggesleept en krijg je er nog eens een boete bovenop’, zegt woordvoerder Siewert Olthof.
Volgens de partij moet de gemeente opschieten met het plaatsen van nieuwe rekken en tot die tijd geen fietsen meer wegslepen. In de tussentijd kan iedereen over het gebrek aan plaatsen klagen op hun site.

We kregen een mailtje van studenten schaatsvereniging Tjas, met de vraag of we even iets willen doorgeven: vanaf 4 oktober is de ijsbaan van sportcentrum Kardinge weer open. Dus, haal je schaatsen maar vast uit het vet.

 De colleges van gastschrijver Anne Vegter gaan niet door. De schrijver, dichter, toneelschrijfster en Dichteres des Vaderlands is ziek, meldt Studium Generale. Hier is meer info te vinden over het retourneren van kaarten.

22-09-2014