Maandag 24 november

Vandaag op de uni
laatste update 13:52

Vandaag weer een mooie dag: droog en zonnig. En met een graad of 10 helemaal niet koud.

Maandagmiddag wordt het International Welcome Center North (IWCN) geopend. Het IWCN gaat internationale medewerkers vanuit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe verwelkomen en helpen met formaliteiten en allerlei andere diensten. Het wordt één loket waar de internationale medewerkers en hun familieleden van alles kunnen regelen, zoals verblijfsvergunningen, BSN-nummers, zorgverzekeringen, scholen, kinderopvang, et cetera.
welcome center

Tandtechnicus Anne Wietsma ontving afgelopen vrijdag een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten als technicus maxillofaciale techniek bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het UMCG.

Vandaag komen 750 kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool naar de Kinderuniversiteit Groningen om alles te weten te komen over hunebedden. Wat is een hunebed precies? Door wie zijn ze gebouwd? En waarom staan ze bijna allemaal in Drenthe? Professor archeologie Daan Raemaekers gaat in een drie kwartier durend college met de kinderen op zoek naar antwoorden op deze vragen.

De universiteiten hebben een Open Access-akkoord gesloten met een van de grootste wetenschappelijke uitgevers ter wereld, Springer. Daardoor worden alle wetenschappelijke artikelen van Nederlandse bodem met ingang van volgend collegejaar vrij toegankelijk. Terwijl met Springer een akkoord is gesloten, zijn de gesprekken met uitgever Elsevier juist vastgelopen 

24-11-2014