Maandag 25 augustus

Vandaag op de uni
laatste update 09:36

Beetje fris, met 16 graden. Maar de zon schijnt. Bij Vindicat houden de feuten de moed erin.

Universiteiten houden zich te veel bezig met onderzoek en het behalen van rendementsdoelstellingen, waardoor de onderwijskwaliteit onder druk komt te staan. Dat zegt Anne Flierman. En hij kan het weten, hij is voorzitter van de NVAO, de Nederlands-Vlaamse organisatie die opleidingen keurt.
In het eerste half jaar van dit jaar heeft ‘ie 28 universitaire studies en vier hbo-opleiding tot een herstelperiode gedwongen. Evenveel als in heel 2013.

Mediastudies, de nieuwe bachelor die wel kwam, niet kwam, misschien kwam, lijkt er nu toch te komen. De opleiding – die zich richt op de wetenschappelijke bestudering van de media – werd enkele maanden geleden door het ministerie van onderwijs afgewezen. De studie zou niet voldoende bij het RUG-profiel sustainable society passen. De universiteit tekende echter bezwaar aan en dat is gehonoreerd.
Het ministerie heeft nu besloten dat Mediastudies er mag komen. Nu moet het alleen nog de toets nieuwe opleidingen doorstaan, het keurmerk van accreditatieorganisatie NVAO (u weet wel, die van het bericht hierboven). De opleiding kan dan misschien, waarschijnlijk, wellicht in september 2015 beginnen.

25-08-2014