Maandag 26 januari

Vandaag op de uni
laatste update 11:48

Grijs en best nat, maar helemaal niet koud met maximaal 8 graden.

Groningen moet de komende jaren tientallen miljoenen meer investeren omdat er aardbevingsbestendig gebouwd moet worden, zegt bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG in FD. Na de twee aardbevingen in de stad Groningen, zijn RUG en UMCG wakker geschud. De kans op schade is serieus aanwezig. Bij het UMCG zijn de kosten nu al veel hoger geworden: ‘De bouwprojecten van alle partijen gezamenlijk gaan makkelijk het half miljard te boven. Door de aardbevingen door gaswinning komt daar dus tien tot vijftien procent bovenop’, zegt Aartsen.

Een 23 jaar oude man heeft zondagavond voor flink wat paniek gezorgd. Hij viel met messen mensen in de buurt van het Groninger Museum aan en sloeg daarna op de vlucht voor de politie. Agenten losten een waarschuwingsschot. Toen de man niet wilde blijven staan, schoten ze hem in zijn benen. Tijdens de vluchtpoging sneed de verwarde man zijn eigen keel door. Hij viel vervolgens in het water, werd daaruit gehaald door agenten en gereanimeerd, maar kon niet meer worden gered. Het is nog niet bekend of hij anderen heeft verwond.

Nice try, hackers. Er is weer een phishing poging gedaan op RUG emailadressen. In de tekst wordt verwezen naar 25 februari, maar het is natuurlijk nog steeds januari. Opletten en niet reageren, dus.

26-01-2015