Maandag 26 mei

Vandaag op de uni
laatste update 12:31

Het zou toch gaan regenen? Nee hoor, beetje bewolkt misschien, maar het is best lekker buiten met 23 graden.

Wat kost het lustrum? Ongeveer 3 miljoen euro, schreef de RUG aan potentiële sponsoren op Zernike enige tijd geleden. Maar of dat bedrag ook klopt? RUG-woordvoerder Gernant Deekens: ‘Op schattingen en geruchten ga ik niet in. Wat ik nu kan aangeven is dat de RUG 5 jaar lang €150.000 heeft gereserveerd, dat heeft geresulteerd in een spaarpot van €750.000. De overige kosten worden gedekt uit externe fondsen en sponsorbijdragen. Daarnaast speelt de kaartverkoop een rol bij de eindafrekening en worden activiteiten en evenementen in co-productie georganiseerd, zoals Voor Eeuwig met het NNT. De eindafrekening van het lustrum vindt plaats bij de jaarrekening 2014.’

Het is vandaag de grote Google-dag voor de medewerkers. Overstappen, migreren, hier lees je hoe het moet. En anders kun je nog altijd bellen met de Servicedesk.

RUG-student en topsporter Epke Zonderland heeft zondag goud gewonnen in Sofia. Hij heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de Europese titel op rek veroverd.

Het Infoversum, het 3D-filmhuis/planetarium van de RUG (je weet wel, die mooie glimmende golfbal op het Ebbingekwartier) opent 18 juni z’n deuren. Dan draait meteen de film ‘Dinosaurs at Dusk’, een film over een meisje dat met haar vader een tijdreis maakt naar de prehistorie om vliegende dino’s te zoeken.

Maandag 19 mei
Dinsdag 20 mei
Woensdag 21 mei
Donderdag 22 mei
Vrijdag 23 mei

26-05-2014