Maandag 27 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 12:05

Maximaal 16 graden, zon en droog. Lekker dagje dus, in de laatste week van oktober.

Oh nee! Martiniplaza schijnt tijdens de tentamens helemaal volgeboekt te zijn vanwege een congres. De RUG kan er dus niet terecht voor extra tentamens. Wat nu? Het VGI (Vastgoed en Investeringen) van de RUG zoekt naar alternatieven, maar geen zorgen: voor de komende week lijkt alles in orde.

Het meten van fijnstof met een smartphone werkt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden. In de zomer van 2013 deden duizenden Nederlanders mee aan het experiment om op heldere dagen met hun smartphone – waar een speciaal apparaatje voor was gezet – fijnstof te meten. Het systeem werkt nauwkeurig en kan volgens deskundigen een waardevolle aanvulling vormen op professionele fijnstofmetingen.

Niet vergeten: woensdag 5 november is Peter van Uhm, oud-Commandant der Strijdkrachten, te gast bij Studium Generale. Hij wordt geïnterviewd door Sander Koenen, die een boek over hem schreef. Ze hebben het die avond over de Nederlandse strijdmacht, leiderschap en soldatenhumor. In de Aletta Jacobshal, om 20.00 u.

27-10-2014