Maandag 28 april

Vandaag op de uni
laatste update 13.08

Grote leegte vanochtend op de uni. Voor veel mensen is het meivakantie en sommigen zullen de zon op zoeken in het zuiden. Die hebben geluk want hier blijft het  grijs vandaag.

Eerstejaars hbo-studenten en universitaire studenten maken vele tientallen fouten per A4’tje van 500 woorden. Dat blijkt uit een steekproef van twintig hbo’ers en tien wo’ers. Hbo-studenten maakten gemiddeld 81 fouten, hun universitaire tegenhangers bleven steken op 42.

Het duurt nog even maar zet het alvast in je agenda: Op vrijdag 23 mei om 22.30 uur biedt de Rijksuniversiteit Groningen A Gift for Infinity aan. Het NNO, Club Guy and Roni, videocollectief WERC en mediakunstenaar Jan Klug geven hierin hun artistieke visie op het door het publiek gekozen onderzoek ‘Actief Oud is Goud’. Dus komt dat zien, een waar multimedia spektakel, gratis en voor niks op het Broerplein.

Het is niet helemaal nieuw, maar misschien nog niet bij iedereen even bekend: de Proxy Server van de Universiteitsbibliotheek biedt ook buiten de RUG en UB toegang tot de databases en elektronische tijdschriften. Wereldwijd zelfs. Je kunt met je studentnummer inloggen. Hier kun je precies lezen hoe het werkt

Eerdere afleveringen: Vrijdag 25 april

 

28-04-2014