Maandag 5 januari

Vandaag op de uni
laatste update 13:47

Het nieuwe jaar begint goed: het is droog buiten en met vier graden lekker zacht.

De tentamens staan weer voor de deur. De UB heeft daarom meteen de nieuwe maatregelen om hbo’ers te weren in gang gezet. De studiekabinetten zijn voortaan alleen nog beschikbaar voor studenten en medewerkers van de RUG.

De kantines van de universiteit worden in een nieuw jasje gestoken. Ze worden beter vindbaar, krijgen een breder aanbod en gaan verder onder een nieuwe naam. Geen Hospitality Services meer, maar Food & Drinks (wel zo helder).

fooddrinksOp de vernieuwde website staan alle locaties, acties en aanbiedingen en kunnen studenten en medewerkers ook feedback geven. ‘Ook kijken we naar prijsverlagingen van produkten en het assortiment wordt onder de loep genomen. Zo kijken we onder andere naar meer ontbijtmogelijkheden en combideals’, schrijft de communicatieafdeling in een persbericht.

En wil je meedenken over de broodjes en koffie aan de universiteit, dan kun je je aansluiten bij de Food Comittee Meetings.

Het jaar begint lekker aan de Antonius Deusinglaan. Volgens RTV Noord is er zondagavond een brand ontstaan in een waterkoeler. Het ding was drooggekookt, waardoor de brand ontstond. Gelukkig was de brandweer er snel bij en bleef de schade beperkt.

Na Friesland wil de RUG ook een kolonie beginnen in Drenthe. Bij Astron in Dwingeloo start in september de masteropleiding ‘advanced instrumentation’. Studenten leren er hoe ze precisie-instrumenten voor de ruimtevaart kunnen maken.

De universiteit verwacht dat ruim vijftien studenten zich inschrijven, meldt NOS. Drenthe hoopt nog meer universitaire opleidingen binnen te halen. Daarover zijn gesprekken met de RUG.

05-01-2015