Maandag 6 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 11:32

Brrrr, wat is dat nou opeens? Het is even wennen die herfst. Neem je sjaal mee, want het is vanmorgen maar 13 graden. De temperatuur loopt op naar 17 graden. Morgen koeler en nat.

Weet je nog die kwakzalverprijs waarvoor rector Elmer Sterken was genomineerd? De Vereniging tegen de kwakzalverij laat weten dat de meester Kackadorisprijs uiteindelijk naar Pauline Meurs is gegaan, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg in Rotterdam. Phew, dat scheelde niks Elmer.

De heren van studenten unihockeyvereniging UC Face Off doen als eerste Nederlandse clubteam ooit mee aan de eindronde van de Europacup, dat deze week wordt gehouden in Noorwegen. Ze nemen het daar op tegen teams van Rusland, Polen en Noorwegen.

Volgens RTV Noord verwachten de Groningers overigens geen podiumplaats te behalen. Maar goed, meedoen is dan ook belangrijker dan winnen.
[vsw id=”fjeZqHstjM4″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

De snelle invoering van het leenstelsel kost volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) miljoenen euro’s, omdat de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) haar systeem niet op tijd kan aanpassen.

In het wetsvoorstel krijgen alle studenten met een aanvullende beurs één jaar lang 100 euro per maand extra, omdat DUO de uitvoering niet binnen een jaar op orde kan krijgen. ‘Geld dat bezuinigd wordt op studenten en bedoeld is voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs gaat zo op aan een uitvoeringsmaatregel’, aldus de studentenorganisatie.

Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg was vrijdag op bezoek bij de Energy Academy Europe.

De Academy was een van de tussenstops tijdens haar rondreis door de provincie met Commissaris van de Koning Max van den Berg. Ze sprak met een aantal ‘energy-students’ en kreeg een rondleiding door proeftuin EnTranCe. Volgens het persbericht reageerde Van Miltenburg enthousiast, en beloofde ze nog een keertje langs te komen.

06-10-2014