Maandag 9 februari

Vandaag op de uni
laatste update 11:50 uur

Beetje motregen, beetje zon, maar met 7 graden wel lekker warm.

De instroom aan bachelorstudenten is dit studiejaar landelijk met 2,4 procent gedaald naar 44.304. Die daling wordt deels veroorzaakt doordat minder vwo’ers zich hebben aangemeld bij een uni (-5,9 procent). Volgens universiteitenvereniging VSNU is dat simpel te verklaren: er zijn nu eenmaal minder vwo’ers. Gelukkig zijn er nog genoeg internationale studenten. Het aantal buitenlandse studenten aan de universiteiten groeide met 8,1 procent.

SP-jongerenorganisatie ROOD is een handtekeningenactie begonnen tegen de komst van Starbucks in de Universiteitsbibliotheek (UB). Een beetje laat, omdat Starbucks al in de UB zit, maar goed, we willen het feestje van ROOD ook niet bederven. Studenten konden donderdagmiddag hun handtekeningen op SP-koffiebekertjes zetten. Uiteindelijk hebben ze er 150 verzameld met teksten als: ‘Steun de kleine koffiezaakjes!’,  ‘Fuck Starbucks’ en ‘Starbucks in de UB is niet cool!’ Binnenkort worden de bekertjes overhandigd aan het universiteitsbestuur.
Starbucks protest

Artsenfederatie KNMG houdt woensdag 11 februari een themabijeenkomst voor geneeskundestudenten. Ze gaan de discussie aan over de zin en onzin van promoveren. Wie mee wil praten kan zich om half zes melden in Café de Sleutel. De KNMG zorgt voor soep en broodjes.

09-02-2015