Student overleden na val uit raam

Een 20-jarige student uit Groningen is vrijdagnacht overleden nadat hij uit een kamerraam was gevallen.

Hij viel uit een raam op de tweede verdieping van een woning aan de Ambonstraat. Hij is ongeveer tien meter gevallen. Zijn lichaam werd rond 8 uur ’s ochtends aangetroffen op een binnenplaats achter de woning. Op dat moment was hij al overleden.

De politie stelde direct een onderzoek in en gaat uit van een noodlottig ongeval. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf.

Albertus

De student is lid van studentenvereniging Albertus Magnus. De vereniging neemt drie dagen verenigingsrouw in acht. ‘Met verdriet en een diep gevoel van ongeloof heeft het bestuur der R.K.S.V. Albertus Magnus kennis genomen van het overlijden van een lid van onze vereniging’, staat op de website van Albertus Magnus. Tot en met dinsdag zijn alle verenigingsactiviteiten opgeschort en is de sociëteit gesloten.

Meer incidenten

Het komt vaker voor dat studenten uit een kamerraam vallen. Afgelopen december vielen vier mensen uit een raam tijdens een feest in een studentenhuis aan de Blekerstraat. Zij raakten lichtgewond. In 2010 overleed een 20-jarige student nadat hij uit een openstaand zolderraam in het Tingtangstraatje was gevallen.

 

15-02-2014