Met vijfduizend tegelijk: Night of the Songs

De KEI op dinsdagavond? Dat betekent zingen. Meer dan 5000 KEI-lopers, ouderejaars studenten én Stadjers verzamelden zich op de Grote Markt voor de Night of the Songs.

‘Waar zijn die handen?’ roept een inwisselbare dj aanvankelijk nog. En ‘Laat je horen’. Of ‘lalala’. Maar dat is alleen het begin. Om er een beetje in te komen. Want daarna verschijnt de band die de Night of the Songs al sinds 2009 tot zo’n groot succes maakt: Groove Department.

Acht musicerende mannen en een geweldige zangeres, en het publiek is meteen om. Luidkeels meerullen, dansen. En natuurlijk bier drinken. ‘Dit is de vijfde keer dat ik hier ben. Elk jaar is het weer een van de betere avonden in de KEI’, zegt Michel.

[vsw id=”W9ZLWF6P_1s” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Don’t Stop Me Now

Het viel te verwachten. Regen. Maar er hangt er een groot tentdoek over het midden van de markt, en daaronder is het al gauw dringen. ‘Regen is altijd jammer’, zegt Anne, ‘maar het heeft ook wel iets gezelligs, met z’n allen samen.’

En het feestje gaat onverminderd door. Weer of geen weer, het feestje gaat onverminderd door. Buiten het tentdoek staan studenten te dansen in de regen.

Nee, je hoeft niet naar huis vannacht

Het publiek brult vals mee op Marco Borsato’s hit en langzaam loopt de avond ten einde. Maar niemand gaat ergens heen voordat het volkslied van studerend Groningen langs is gekomen. Nog een keer, arm in arm, met zijn vijfduizenden tegelijk: Het Gras Van Het Noorderplantsoen.

14-08-2013