Miljoenen voor jonge onderzoekers

Drie onderzoeksscholen van de RUG krijgen samen 2,4 miljoen euro voor het opleiden van jonge onderzoekers. In totaal kunnen twaalf beginnende onderzoekers aan de slag.

Het geld is afkomstig van onderzoeksfinancier NWO. Het gaat om de Graduate School of Behavioral and Social Sciences, Education and Research in Advanced Materials en het SOM research institute and graduate school. Ze kunnen elk aan vier beginnende wetenschappers de ruimte bieden om hun eigen ideeën te ontwikkelen.

In totaal krijgen achttien onderzoeksscholen in ons land zo’n subsidie. De RUG profiteert daar ook van, omdat de Groninger universiteit ook participeert in andere scholen.

Graduate Schools richten zich op talentvolle studenten, die belangstelling hebben voor een academische carrière. Al tijdens hun masterstudie maken ze via die onderzoeksscholen kennis met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

In de schools werken verschillende universiteiten samen. Ze kunnen de meest talentvolle studenten uit binnen- en buitenland aantrekken en de besten kiezen voor een promotieplaats.

 

 

 

04-09-2013