Mobieltjes laten op zich wachten

De invoering van mobieltjes aan de RUG loopt flinke vertraging op. De telefoons hebben niet overal bereik.

Er wordt aan de RUG al maanden gewerkt aan de overstap naar mobiele telefoons. Omdat medewerkers steeds mobieler worden en de universiteit aan alle faculteiten het nieuwe werken wil introduceren, wil de RUG graag afscheid nemen van de vaste toestellen. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

‘We lopen tegen verschillende problemen aan’, zegt technisch directeur Haije Wind van het Centrum voor Informatietechnologie (CIT) van de RUG. ‘Er zijn onder andere problemen met de dienstverlening, telefoons worden bijvoorbeeld wel eens verkeerd bezorgd. Maar ook de dekking blijkt niet overal goed te zijn, en dat is een serieus probleem.’

Metingen

Het CIT heeft vorige week metingen verricht en daaruit blijkt dat er dekkingsproblemen zijn in de Oude Boteringestraat, het Duisenberg gebouw en de Linnaeusborg.’Uit de metingen moet blijken of de problemen worden veroorzaakt door het gebouw of of dat er sprake is van onvoldoende dekking door T-mobile. We zullen in het eerste geval ‘steunzenders’ in de gebouwen plaatsen. In het laatste geval zal T-mobile de dekking moeten verbeteren’, zegt Wind.

Verder verloopt het contact tussen de telecomreus en de RUG niet helemaal soepel ‘Je probeert altijd afspraken te maken die bij de bedrijfsvoering van de RUG passen. Maar voor T-Mobile is het moeilijk om uitzonderingen te maken. Dat is wel een les, wij kunnen ons beter aanpassen aan de bedrijfsvoering van het bedrijf, dan dat we ze vragen zich aan ons aan te passen’, vertelt Wind.

Pas als alle problemen uit de lucht zijn, zal worden gekeken of alle medewerkers een mobieltje kunnen krijgen.

27-09-2013