Navigators willen gayclub kopen

Christelijke studentenvereniging Navigators (N.S.G.) wil het pand van gayclub De Golden Arm aan de Hardewikerstraat kopen.

De leden van de vereniging hebben daar dinsdagavond tijdens een algemene ledenvergadering mee ingestemd. Bestuurslid Jos Buitenhuis bevestigt dat de vereniging in onderhandeling is met de eigenaar van het pand, maar wil verder nog geen toelichting geven.

Op dit moment zit de sociëteit nog aan de Hereweg, maar de studenten moeten daar weg omdat het huurcontract in de zomer van 2014 afloopt. De vereniging liet eerder weten in onderhandeling te zijn over de koop van Molly Malone’s aan de Poelestraat. Maar nu De Golden Arm sluit, heeft de christelijke studentenvereniging z’n zinnen gezet op de homodiscotheek. ‘Dat is beter haalbaar’, zegt Buitenhuis. ‘En vergeet niet dat we al een kwart miljoen hadden opgehaald.’

De roemruchte disco sluit op 1 januari z’n deuren. Het pand zou de vereniging 1,5 miljoen euro kosten, zeggen bronnen binnen de vereniging. Om dat te betalen hoopt de N.S.G. leningen af te sluiten bij oud-leden, familieleden en de gehele achterban, door waardepapieren van 1000 euro uit te geven. ‘Morgenavond al gaan we beginnen met brieven schrijven, op de vereniging aan wie we maar kunnen bedenken’, zegt Buitenhuis.

In de loop van het jaar zullen er meer acties volgen, waaronder een ‘werkactie’ op 9 november waarbij de Navigators gaan helpen in bedrijven, die in ruil daarvoor waardepapieren voor hun rekening nemen.

 

25-09-2013