Navigators willen naar de Poelestraat

De christelijke studentenvereniging Navigators (N.S.G.) wil verhuizen naar het voormalige pand van de Molly Malone's, aan de Poelestraat 31. Ze zijn in beginnende onderhandelingen met de verhuurder.

Op dit moment zit de sociëteit nog aan de Hereweg, maar de studenten moeten daar weg omdat het huurcontract in de zomer van 2014 afloopt.

Het pand aan de Poelestraat is – met vier zalen en ruimte voor meer dan 1000 mensen – veel groter dan de sociëteit aan de Hereweg. ‘Dat geeft ons juist extra mogelijkheden’, zegt extern Tom van Gemeren van N.S.G. ‘Het pand aan de Hereweg was af en toe te klein voor onze 420 leden. Bij feestjes kon soms niet iedereen naar binnen. Nu is er ruimte genoeg, ook om het pand aan derden te verhuren.’

Wat het nieuwe onderkomen gaat kosten, wil Van Gemeren niet kwijt, ook omdat daar nog over gesproken wordt. Volgende week dinsdag overlegt het bestuur met de leden over de eventuele verhuizing naar de Poelestraat. Daar zal ook ingegaan worden op het financiële plaatje. Daarna gaan ze verder in gesprek met de verhuurder.

 

20-03-2013