Nestor en My University ineen

Nestor en My University worden een. Nog een half jaartje en het is gedaan met het dubbele inloggen voor studenten.

My University – gelanceerd in september 2012 – moest het helemaal worden. Alle informatiestromen voor studenten en medewerkers kwamen hier samen. Jammer alleen dat bijna niemand het gebruikte. Vooral het dubbele inloggen op Nestor en My University zat studenten dwars. Bovendien zagen ze er de meerwaarde niet van in.

Maar daar komt verandering in. Sinds enkele maanden is een speciale taskforce onder leiding van RUG-ict’er Ype Poortinga bezig het systeem op de schop te nemen. ‘Deze keer hebben we het anders aangepakt’, zegt hij. ‘Niet van bovenaf iets verzonnen en gezegd: dit is goed. Deze keer hebben we studenten en communicatiemedewerkers in kleine groepjes bij elkaar gezet en gevraagd: waar hebben jullie nu behoefte aan?’

Single sign-on

Het wensenpakket van al die werkgroepjes was verrassend eenvormig. Ook fijn: het bleek niet heel moeilijk te realiseren. Het meest ingewikkelde bleek opvallend genoeg de single sign-on. Maar ook daar is een oplossing voor gevonden.

Geen eigen configuratiescherm meer, waar je allemaal widgets heen moet slepen. ‘Daar was geen behoefte aan’, zegt Poortinga. Er zijn straks nog maar vier tabbladen. Een algemeen startscherm voor cijfers of nieuws, een blad voor carrière, waar het nieuwe Next een plekje krijgt, een tab voor roosters en een pagina over regelgeving.

De weg wijzen

‘We gaan bijvoorbeeld gebruik maken van de agenda van Google voor het rooster. Dat vertelt niet alleen waar je college hebt, maar ook hoe je er moet komen.’ Er wordt zelfs gewerkt aan een manier om studenten ook in gebouwen de weg te wijzen.

Als alles goed gaat, moet het nieuwe portal in maart 2015 klaar zijn. Daarna komt er – hopelijk – ook een voorziening voor het personeel. ‘Toen we de plannen presenteerden, kwam er meteen reactie vanuit human resources: “Dat zouden we voor het personeel ook wel willen”.’

 

22-10-2014