Nieuw ontwerp hekwerk Harmonie

Er is een nieuw ontwerp voor de permanente hekken die het Harmonieplein moeten afsluiten voor junks en zwervers.

De universiteit heeft in december een vergunning aangevraagd om permanente hekken voor de bogen van het Harmonieplein te plaatsen. In september 2012 werd het plein voor het eerst afgesloten met ijzeren bouwhekken om de overlast door zwervers en junks tegen te gaan. Ze gebruikten de doorgang om buiten het zicht van anderen drugs en alcohol te gebruiken.

hekken-Harmonie

Een eerder ontwerp voor permanente hekken werd door de gemeente afgewezen, omdat het niet bij het karakter van het gebouw zou passen. Het huidige ontwerp, gemaakt door staalbouwbedrijf Edobode Staalwerk, bestaat uit een donkergrijs traliewerk dat open kan worden gedraaid.

Plannen

Er waren ideeën om de doorgang met grote houten deuren in oorspronkelijke stijl te herstellen. Ook is gesproken over glazen wanden en het veranderen van de doorgang in een receptie. Maar die plannen hebben het niet gehaald.

Of het nieuwe ontwerp voor de permanente hekken wordt goedgekeurd door de gemeente, is pas over drie weken bekend.

Harmoniehekken

Maatregelen

De universiteit heeft meer maatregelen genomen om overlast van junks en prostituees tegen te gaan. Om een wenteltrap, een nooduitgang van het Harmoniegebouw, is een hekwerk geplaatst. Bij collegezaal 1315 is de pui twee meter naar voren geplaatst, om een nis – die vaak werd gebruikt als slaapplaats – af te sluiten. Ook zijn de hoeken naast de hoofdingang van het Harmoniegebouw, naast de draaideuren, afgesloten.

06-02-2014