Nieuw RUG-diploma

De RUG heeft een nieuw diploma, waarop studenten kunnen zien hoe ze ten opzichte van hun studiegenoten hebben gepresteerd.

Rector magnificus Elmer Sterken reikt donderdag de eerste nieuwe bul uit aan Anitra van der Kraan, die de masteropleiding Humanitarian Action heeft afgerond. Zij krijgt als eerste het Diploma Supplement nieuwe stijl, waarin een ‘ECTS grading table’ is opgenomen, die weergeeft hoe de prestatie van de student zich verhoudt tot die van studenten die de afgelopen drie jaar dezelfde opleiding hebben afgerond.

Internationaal

Volgens de RUG bestaat vooral bij internationaal georiënteerde opleidingen grote behoefte aan een ‘grading table’. ‘Het Nederlandse cijfersysteem en hoe dit wordt gehanteerd, is niet in alle landen bekend. Hierdoor zijn de behaalde cijfers niet altijd even goed te interpreteren door bijvoorbeeld internationale vervolgopleidingen of werkgevers. Bovendien betekent een 8 bij de ene opleiding niet altijd precies hetzelfde als een 8 bij een andere opleiding’, aldus een woordvoerder van de universiteit.

De ‘grading table’, die inzicht biedt in de waarde van een cijfer, is beschikbaar voor iedere bachelor- en materopleiding aan de RUG.

02-10-2013