Bouw nieuwe campus start in mei

In mei begint de bouw van een nieuwe campus ten noorden van het UMCG. Lifelines verhuist, en het nieuwe University College krijgt een plek op de campus.

De nieuwe campus zal worden gebouwd ten noorden van het UMCG, vlakbij het Infoversum. Het Bodenterrein, onderdeel van het CiBoGa-terrein, wordt momenteel klaargemaakt voor de bouw. De bedoeling is dat het een plek wordt waar studenten kunnen wonen, sporten en studeren.

Nog niet bekend

Dat meldde decaan Folkert Kuipers van het UMCG tijdens een faculteitsraadvergadering. De plannen zijn onderdeel van de lange termijn huisvestingsplannen van de RUG, die vorig jaar met faculteitsbestuurders, Hanzehogeschool en de gemeente zijn besproken. Maar die plannen zijn nog altijd niet officieel bekendgemaakt.

Het UMCG heeft al langer plannen om aan de noordzijde uit te breiden, maar in november zei een woordvoerder nog niets te weten over de uitvoering daarvan.

Verhuizen

Eerder werd al wel duidelijk dat het University College, dat nu tijdelijk gehuisvest is aan de Hoendiepskade, waarschijnlijk haar intrek neemt in het monumentale pand aan de Bloemsingel 1. Daarom zal Lifelines, dat daar nu gevestigd is, moeten verhuizen.

Ook Usva komt naar de campus, omdat het monumentale pand aan de Munnekeholm, waar ze al zeventien jaar zitten, te klein wordt. De Aclo krijgt een dependance van het Sportcentrum op de nieuwe campus.

Wat de naam van de campus wordt is nog onduidelijk, al wordt er in sommige stukken al gesproken van de City Campus. Het zal de vierde campus van de RUG worden, na de City Centre campus, Zernike Campus en Healthy Ageing Campus.

09-03-2015