Nieuwe naam bedenken voor Next

Next moet z’n naam veranderen, vindt het universiteitsbestuur. Vrijwel niemand weet wat de titel betekent.

Next is het centrale loket van de RUG op het gebied van loopbaanondersteuning. Maar volgens het universiteitsbestuur wordt door veel mensen de naam niet begrepen. ‘Als je steeds moet uitleggen wat de naam betekent, dan ben je ver van huis. De conclusie is dat we de naam Next achter ons moeten laten’, zegt collegevoorzitter Sibrand Poppema.

Het universiteitsbestuur ziet meer in de naam University of Groningen Career Centers. Meervoud, want het bestuur ziet het liefst twee career centers, eentje op Zernike en een in de binnenstad. De plannen daarvoor worden door een stuurgroep verder ontwikkeld.

Geheugen

De ontwikkeling van Next gaat nog niet van een leien dakje. Het contact met de studieverenigingen – die bang zijn dat ze inkomsten mislopen – verloopt nog steeds moeizaam.

‘De samenwerking met de studieverenigingen is essentieel. Maar elk jaar wordt door de nieuwe besturen van de studieverenigingen opnieuw onderhandeld over wat eerder ook al is besproken. Dat leidt tot vertraging en grenzeloze frustratie bij de rector. Je zou willen dat bij de verenigingen geheugen aanwezig is over wat ze het jaar daarvoor hebben afgesproken. Het gaat erom dat we meer continuïteit krijgen’, aldus Poppema.

07-11-2014