Nog 500 vrijwilligers nodig voor lustrum

Het lustrumbureau van de RUG is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Er zijn er duizend nodig. Ongeveer de helft meldde zich aan.

De vierhonderdste verjaardag van de RUG wordt vanaf volgende week donderdag groots gevierd, met een maand lang feest, sport, muziek en theater. Maar om alles soepel te laten verlopen zijn er veel vrijwilligers nodig. Duizend zoekt het lustrumbureau er. ‘Tot nu toe hebben zich er ongeveer vijfhonderd gemeld’, zegt lustrumcoördinator Els van den Berg.

Voor de openingsceremonie en het gala op 15 mei is wel voldoende hulp gevonden. ‘Met de evenementen in het begin van het programma zitten we goed. Maar voor latere onderdelen kunnen we wel meer vrijwilligers gebruiken’, aldus Van den Berg.

Handen gezocht

Vooral voor het kunstproject Parade (14 juni), het Gift for Infinity-evenement (23 mei), 400 dagen voor 400 vragen (gedurende de hele maand) en de Alumnilunch (14 juni) worden nog handen gezocht. ‘En voor het slotfeest’, vult Van den Berg aan. ‘Maar dat is nog ver weg.’

Met nog een week te gaan en een gat van vijfhonderd man, is er volgens de lustrumcoördinator geen reden om zenuwachtig te worden. ‘We vinden het vooral leuk als mensen betrokken zijn. Het lustrum is echt door en voor iedereen’, reageert ze.

De organisatie plaatst oproepjes op Facebook en Twitter en verspreidt flyers en posters om vrijwilligers te vinden.

07-05-2014