Nominaties slechtste huisbaas

Joke Kuipers, Jan Lubbers en Wim de Vries maken kans op de titel ‘slechtste huisbaas van het jaar’.

De Groningse huisbazen zijn door SP-jongerenorganisatie ROOD genomineerd voor de ‘Huisjesmelker van het jaar’-verkiezing. ‘Jaarlijks organiseert ROOD deze verkiezing om de woningnood in Nederland aan de kaak te stellen’, aldus woordvoerder Mechteld van Duin.

Klein schuurtje

De SP-jongeren gingen de afgelopen maanden bij studentenhuizen langs om te horen wat de huurders van hun huisbaas vinden. Van Duin: ‘De klachten gaan verder dan buitensporige huurprijzen en schimmel in de douche. Zo zorgde een al jarenlang afgekeurde cv-ketel voor een ernstig koolstofmonoxide-lek. Een andere huisbaas liet een huurder in een klein schuurtje zonder verwarming overwinteren. De huurder moest hier wel zo’n 140 euro per maand voor betalen.’

In januari benoemt ROOD de ‘Huisjesmelker van het jaar’. Deze wordt gekozen uit huisbazen die in heel Nederland door huurders zijn genomineerd.

Fout

Drie jaar geleden ging ROOD in de fout, toen de Groningse kamerverhuurder Wim Bulten er onterecht van werd beschuldigd dat hij studentes liet strippen voor een kamer. De organisatie bood uiteindelijk haar excuses aan en beloofde het onderzoek in het vervolg grondiger te doen.

25-11-2013