Oerknalman biedt nu 1000 euro!

Voormalig UB-medewerker Henk Druiven verhoogt zijn bod voor degene die zijn alternatieve oerknalhypothese onderuit haalt van vijfhonderd naar duizend euro.

‘Na jullie publicatie heb ik aardig wat reacties gekregen, maar geen daarvan heeft mijn theorie onderuit gehaald’, aldus Henk Druiven. Daarom verhoogt hij de beloning naar duizend euro. Datzelfde bedrag heeft hij er voor over als een afgestudeerde of gepromoveerde sterrenkundige samen met hem de hypothese in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd krijgt.

De meeste problemen hebben wetenschappers volgens Druiven met het concept dat de snelheid van het licht het oneindige kan benaderen, terwijl toch altijd een snelheid van 300.000 km per seconde wordt gemeten.

‘Ik kan daar wel inkomen. Stel je voor dat we nog dachten dat de aarde plat was. Je past je natuurkundige wetten daarop aan. Die gedachte maakt het heel moeilijk om je voor te stellen dat de aarde rond is. Dat is in jouw gedachtegang onmogelijk, omdat alles aan de andere kant van de aarde daar dan vanaf valt.’

Te simpel

Zijn theorie steunt op het idee dat met een bepaalde afstand ook een bepaalde tijd wordt overbrugd. ‘Uiteindelijk kom ik op precies de zelfde vergelijking uit als Einstein voor de speciale relativiteitstheorie. Daar waar Einstein een tweede theorie heeft moeten ontwikkelen om de relatie tussen versnelling en tijd te duiden, is dat in mijn theorie niet nodig. Die relatie is namelijk al gelegd. Als ik mij versnel in de ruimte dan versnel ik ook in de tijd. Die relatie wordt ook bepaald door dezelfde relatie tussen afstand en tijd, namelijk 3,33 nanoseconden per meter’, aldus Druiven.

Op basis daarvan heeft hij een alternatieve hypothese ontwikkeld voor het ontstaan van het heelal. Zijn ervaring tot nu toe is echter dat wetenschappers deze conclusie te simpel vinden om waar te kunnen zijn. oerknal

07-06-2013