Onderzoek naar inbraak UB

De inbraak afgelopen weekend in de Universiteitsbibliotheek (UB) blijft een mysterie. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.

Van sporen is maandagochtend weinig meer te zien in de overvolle kantine. Alleen een nieuw slot op het kantoortje naast de snoepautomaten verraadt dat er iets aan de hand is. In de avond van zaterdag op zondag, ergens tussen tien en kwart over twaalf, heeft iemand de deur geforceerd, de boel overhoop gegooid en de kluis opgebroken.

Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend. In de kluis zat in elk geval de dagopbrengst van de kantine op de vierde verdieping van de UB. Volgens de politie gaat het om een fors bedrag. ‘Meer dan een tientje, maar ook geen duizenden euro’s’, is het enige dat een woordvoerder wil vertellen.

Dakraam

De inbreker, of inbrekers, kwamen volgens de politie mogelijk het gebouw binnen via het dakraam. Het alarm waarschuwde de beveiliging van de RUG. Die avond zijn agenten langs geweest om de schade te bekijken. Zondag is sporenonderzoek gedaan en zijn medewerkers gehoord.

Hoe iemand op het vier verdiepingen tellende pand is geklommen, is nog niet duidelijk. Mogelijk via brandtrappen. Ook is niet bekend hoe de inbreker kon weten dat het geld in dit kantoortje werd bewaard.

Medewerkers van de UB en de kantine mogen niets over de diefstal vertellen. ‘De politie zit nog volop in het onderzoek. Tot die tijd kunnen we geen uitspraken doen’, zegt Pieter-Jelle Hoogsteen, hoofd van de Hospitality Services dat de kantines beheert.

12-05-2014