Op uitwisseling? Ontmoet je land alvast!

Plannen om naar het buitenland te gaan? Maar kun je wel wat info over het land waar je gaat studeren gebruiken? ESN Groningen organiseert voor het eerst ‘Meet your country’om al je vragen te beantwoorden.

27 mei is de grote dag. Dan kunnen alle studenten die volgend jaar op uitwisseling gaan niet alleen praktische informatie verzamelen bij Meet your country, ze kunnen ook speeddaten met studenten die ‘hun’ land goed kennen of er ervandaan komen.

Go on exchange bestond al langer. Daarmee wil de universiteit studenten verleiden om naar het buitenland te gaan. Het ESN-project is vooral om studenten die al weten waar ze naartoe willen extra informatie te geven. ‘We willen mensen bewust maken van de mogelijkheden en vertellen dat het gewoon leuk is en goed voor je ontwikkeling’, zegt ESN-bestuurslid Irene Krap.

Mindset

‘Veel mensen zijn zich niet bewust van cultuurverschillen’, zegt Krap. ‘Met de goede mindset gaan, kan veel schelen.’

Denk aan zoiets simpels als het feit dat wij in Nederland vaak drie kussen geven. In Frankrijk of Spanje is twee ruim voldoende. ‘Maar ze géven wel veel sneller kussen. Als je dat niet weet, kun je je heel ongemakkelijk voelen.’

Een ander voordeel is handenschudden. Geen vanzelfsprekende begroeting in niet-Westerse landen als Thailand of Indonesië.

Speeddate

De organisatie hoopt op een volle ‘Plaza Danza’. En daar kunnen tweehonderd mensen in. Daarmee zou ze een kwart van de 800 RUG-uitwisselingsstudenten bereiken. Een dag later wordt het evenement nog een keer georganiseerd. Deze keer voor Hanzestudenten.

Een ticket kost vier euro. Vandaag nog te koop in het Atrium op Zernike, en 15 mei in de kantine van UB. En natuurlijk elke dag op het pad van ESN aan de Walburgstraat 22

 

08-05-2013