Paintball in Vindicat

Net voordat de sloophamer een einde maakt aan het oude pand, mocht de UK nog even de Studentenkrant een lesje leren in de sociëteit van Vindicat.

Gewapend met flinke guns en honderden kogels streden beide redacties een uur lang in de oude conversatiezaal en eetgelegenheid van Vindicat. De geur van zestig jaar bier, kots en wijn werd al snel verdreven door zweet en verf.

[vsw id=”RCXariXY1W0″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Twee weken lang mogen verschillende teams op uitnodiging van Vindicat paintballen in het oude verenigingsgebouw aan de Grote Markt. Maandagochtend schoten voetbalclubs Forward en Be Quick elkaar om de oren, waarna de UK en Studentenkrant het gevecht overnamen.

Later deze week staan roeiclubs Gyas en Aegir tegenover elkaar. En ook de besturen van Albertus, Dizkartes, Unitas, Cleopatra, Navigators, Bernlef en Vindicat mogen elkaar het leven zuur maken.

Vindicat heeft een bedrijf ingehuurd om het pand tot paintballterrein om te bouwen. Teams kunnen zich verschuilen achter olievaten, pallets, tafels en een oude piano. Voor de Studentenkrant had dat weinig zin. Zij werden door de UK – bijgestaan door de student-agenten en twee van hun collega’s – gemakkelijk afgemaakt. ‘Ik moest flink wat verfhappen’, zei een aantal van hen na afloop.

Schermafbeelding 2014-03-31 om 14.54.27

31-03-2014