Piano van Bernlef in het Schuitendiep

De piano van de Friese studentenvereniging Bernlef belandde maandag in het Schuitendiep. De piano werd rond tienen door onder andere het bestuur van studentenvereniging Cleopatra gebrast. Op Bernlefs verjaardag.

‘Buiten aangekomen leek het een aantal mensen een goed idee het ding in het diep te duwen’, vertelt Extern Thomas Derksen van Cleopatra. Of het bestuur van Cleopatra  meedeed wil hij niet kwijt.

‘Ze zullen hebben gedacht: wat moeten we er nu mee? Het diep in maar’, vertelt Marrit Bloemink, commissaris extern van Bernlef teleurgesteld.

Een poging om de piano boven water te halen is woensdag mislukt. Studenten van Cleopatra en dispuut Ted van der Parre van studievereniging GLV Idun probeerden samen met de Bernleffers de piano terug te vinden. ‘We konden ‘m niet meer vinden’, aldus Bloemink.

Vrijdag proberen de studenten het gevaarte opnieuw terug te vinden. Maar áls de reddingswerkers hem boven water krijgen, is de kans niet groot dat hij ook echt terugkomt op de vereniging. ‘We vinden vooral dat hij uit het diep moet worden gehaald. We hebben geen idee wat we ermee gaan doen.’

Wie de piano precies in het water smeet, is ook niet duidelijk. ‘We hadden wel door dat het ding gebrast werd, maar wat er daarna precies gebeurde weet ik ook niet meer. Er waren allemaal mensen buiten en we waren allemaal best dronken. Het verhaal ging al snel rond dat de piano in het diep lag.’

Het bestuur start geen onderzoek om de daders te achterhalen. ‘Het was een lamme actie. We laten het zoals het is.’

– 18 april 2013 –

 

18-04-2013