Politie onderzoekt mogelijke verkrachtingen

Een rechercheteam van de politie onderzoekt de vermeende aanranding of verkrachting van twee studentes.

De politie wil weinig over het onderzoek kwijt. ‘Het enige dat ik kan bevestigen is dat er zeer recent inderdaad twee aangiftes van studentes zijn binnengekomen’, zegt woordvoerder Pieter Boomsma.

Whatsapp

Via Whatsapp gaat een bericht rond waarin studentes worden gewaarschuwd voor een verkrachter. ‘Jongens, er zijn de laatste tijd twee meisjes verkracht van Albertus. De politie denkt dat de verkrachter daar post, ergens bij Albertus’, aldus het bericht dat nu de ronde doet. Volgens de persoon die het bericht heeft geplaatst werden de studentes gevolgd toen ze de vereniging verlieten en onderweg naar huis gepakt. ‘Dus wees alsjeblieft voorzichtig als je daar fietst.’

Het bestuur van Albertus zegt niets te weten over de voorvallen. ‘Ik kan me niet voorstellen dat we zoiets niet zouden weten. We hebben wel het Whatsapp-bericht gezien, maar hebben verder niets gehoord. We hebben wel gecontroleerd wie het bericht heeft gestuurd en dat is geen lid van Albertus’, reageert vicepraeses Jochem Andriessen.

Onderzoek

De politie wil niet zeggen waar of wanneer de studentes zijn aangevallen. ‘We kunnen ook nog niet zeggen of het gaat om aanranding of verkrachting. We zitten nog middenin het onderzoek’, zegt Boomsma.

08-10-2013