Post-it grap gaat viral

Je kamer tot op de laatste centimeter volgeplakt met post-its én je Vitessevlag verdwenen. Student bewegingswetenschappen Edwin Dasselaar (21) wachtte een flinke verrassing toen hij thuiskwam na vakantie. Het filmpje gaat inmiddels viral.

Huisgenoot en dader Jasper van der Graaf besteedde, met hulp van wat vrienden, 15.000 post-its en 36 manuren aan de grap, en zette het filmpje twee dagen geleden op YouTube. Geen reactie. Toen het AD vervolgens eenzelfde soort filmpje plaatste kwam hij in actie en reageerde: ‘Dat deden wij beter!’

Het AD zag het en pikte het op. De Telegraaf volgde. Het filmpje is inmiddels door bijna alle grote nieuwssites geplaatst en al ruim 27.000 keer bekeken.

[vsw id=”mmOzU3ju6kk” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

‘We zijn overal te zien’

Edwin moet er maar om lachen. ‘Het slaat echt nergens op, het wordt ineens zo gehyped!’

Zijn telefoon gaat, Radio 538 aan de lijn, of ze later vanmiddag kunnen bellen in de uitzending. Jasper gaat verder. ‘Ik probeerde het gisteren op Dumpert te zetten, maar daar kwam het niet langs de redactie, ze vonden het kennelijk niet leuk genoeg.’

Terwijl Edwin weer de kamer inloopt wordt nu Jasper gebeld door een vriend, of hij al aan advertenties bij het filmpje gedacht heeft, daar kun je namelijk wel 50 cent per klik mee verdienen!

RTV Noord hebben ze al over de vloer gehad en Hart van Nederland volgt later vandaag. Ook 3FM wil nog een reactie. ‘We zijn al wel bijna overal te zien, echt niet te geloven,’ zegt Jasper. ‘Tussen alle ellende door is het misschien ook wel lekker luchtig nieuws,’ merkt Edwin op.

Wat er nog gaat volgen? ‘Nou, het zou wel gaaf zijn als we op RTL Late Night of DWDD komen, maar ik weet niet of dat al begonnen is’, peinst Jasper.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 16.12.02

Ballonnen met meel

Het begon een kleine twee jaar geleden, toen Edwin net bij Jasper in huis woonde. Op een verveeld moment gooide Jasper de losgescheurde pagina’s van een oud telefoonboek Edwins kamer in.

Een half jaar later volgde zoete wraak. Terwijl Jasper in Amerika zat, vulde Edwin zijn kamer met 1050 ballonnen met meel erin. ‘Vond laatst nog wat van die meel terug in een hoekje onder mijn bed,’ lacht Jasper.

Ook de post-its zijn nog lang niet weg, het plafond en een anderhalve muur zijn nog keurig bedekt. Ze zitten daar wel best, vindt Edwin. ‘En ik weet inmiddels waar ik mijn Vitessevlag kan vinden, dus die ga ik binnenkort ook weer eens terughalen.’

Intussen laat het duo de mediastorm lachend over zich heenkomen. Of er een tegenreactie komt weet Edwin nog niet. ‘Maar dat zou ik hier natuurlijk ook niet toegeven,hè.’

20-08-2014